Pages

28 Ocak 2014 Salı

Yüzü Doğru Yıkamanın 6 Püf Noktası!

Yüzünüzü yıkamak çocuk oyuncağı gibi gelebilir fakat atladığınız adımlar olmadığından emin misiniz? Gelin birlikte görelim.




1- Yüzü Çok Sıcak Suyla Yıkamayın


Yüzü duşta yıkamaktansa çeşmede yıkayın ki aşırı sıcak su yüzünüze değmesin. Fazla sıcak su yüzü kurutur.


2- Acele Etmeyin


Yüzü her gece ve eğer sorunlu cildiniz varsa (sivilce vs..) sabahları da dahil olmak üzere düzenli olarak temizleyin. Durulamadan önce bir temizleyici kullanın, dairesel hareketlerle cildinize iyice yedirerek makyaj kalıntıları ve kirleri atın. Yüzün tamamına ulaştığınızdan emin olun. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın. 


3- Yüz Temizleme Mendillerini Fazla Kullanmayın


Hiç kullanmayın demiyorum, ama çok fazla kullanmayın. Yüz temizleme jeliyle kullanmak varken sadece bu mendilleri kullanırsanız yüzünüzde birikecek kir sonradan etkisini gösterebilir. Makyajı temizlemek için mendil kullanabilirsiniz fakat devamında mutlaka yüzü ek ürünlerle temizleyin.


4- Yanlış Temizleyiciyi Mi Kullanıyorsunuz?


Çok güçlü formüller yüzünüzde gergin ve tertemiz bir his bırakabilir, aldanmayın. Bu aynı zamanda cildinizin kurumaya başladığının da göstergesi olabilir. Hafif maddeler içeren ürünlere bakın, mesela yeşil çay özü içeren ürünler yüzü rahatlatır.

Akne problemi yaşıyorsanız yüz bakımınızda en önemli adım salicylic acid içeren bir ürünle yüzü yıkamak olmalı. Sivilce karşıtı çoğu üründe bu maddeye rastlamak mümkün. 



5- Yeterince Nemlendirin


Kremi gece yatmadan önce sürdüğünüzde en iyi etkiyi hissedersiniz, çünkü böylece cildinizin üründeki maddeleri iyice emmek için vakti olur. Cildinize uygun bir nemlendirici seçin.


6- Peeling'i Abartmayın


Haftada birden fazla peeling yapmak cildi yorar, güzelleştirmek yerine sivilce artması gibi sebeplere neden olur. Ayrıca peeling yaparken cildinize kibar davranın, sert hareketler her zaman zarar verir.


Siz yüz yıkarken nelere dikkat ediyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum. :)

xoxo

1 yorum:

  1. Güzel bir post olmuş:) Takipteyim. Bana da beklerim.

    kizilcikserbetimm.blogspot.com

    YanıtlaSil