Pages

25 Ocak 2014 Cumartesi

Avon | Advance Techniques Fas Argan Yağı & Şampuanı

Merhaba :)



Avon Advance Techniques şampuanını Avon satan bir arkadaşımın tavsiyesiyle almıştım, saçlarını yumuşacık yaptığını söylemişti. Benim saçımı da yumuşacık yaptı ama olumsuz yanları da oldu.

Saçlarım çok yağlı değildir, saçımla çok uğraşırsam ikinci günün sonunda yoksa üçüncü günde yağlanmaya başlar. Bu ürün yağ üzerine olduğu için biraz endişeliydim kullanmadan önce. Başlarda sorun yaşamadım, daha sonra düzenli olarak kullandığımda yağlanmayı hızlandırdığını hissetmeye başladım. Ben de sadece bu şampuanla iki kez yıkamak yerine başka bir şampuandan sonra bunu kullandım, daha iyi oldu. 

Şampuanın içeriği.

Yağa gelirsek, birçok blog bu yağ/serum hakkında konuştu, o kadar çok yazılıp çizildi ki ben de bir şans vermek istedim bu ürüne. Bir haftadır kullanıyorum ve saçlarıma kesinlikle iyi geldiğini söyleyebilirim.

Ürünün sahip olduğu pompa benim hoşuma gitti, sıktığınızda fazla gelmiyor ve ''birazcık'' almanıza müsade ediyor, biliyorsunuz bazı ürünlerde pompaya dokunduğunuzda bile bir dolu ürün fışkırıyor :D 



Şampuanla benzer şekilde hoş bir kokusu var, ben daha ağır yağ kokusu bekliyordum. Beni rahatsız etmedi ama olmasa da olurmuş.

Yağı saçınızın uzunluğuna göre 2-3 pompa elinize sıkıp, ıslak saçlarınıza nemlendirirseniz saçlarınızı yumuşatıyor ve daha kolay taranmasını sağlıyor. Yalnız miktarı çok iyi ayarlamanız gerek aksi taktirde saçınız yağlı görünebilir. Bununla beraber, saçınız kuruyken sürmenizi asla tavsiye etmiyorum çünkü saçınız ürünü iyice yiyemez ve sadece yağlı bir görünüm elde edersiniz. 

Yağın içeriğini biraz araştırdım ve Argan Yağı diye aldığımız şey aslında sadece %1'lik oranda gerçek argan yağı içeriyormuş.. Hayal kırıklığı yaşadım ama okumaya devam ettim. İçinde bulunan silikonlar piyasadaki bütün serumlarda bulunuyormuş ve saçımıza iyi gelmesini & sağlıklı görünmesini sağlayan bunlarmış. O yüzden içeriğini sorun etmemeye karar verdim fakat kozmetik ürünlerinin içeriğinden pek anlamıyorum, hatam varsa lütfen düzeltin :)

Sonuç olarak ürünle ilgili düşüncelerim pozitif, saçlarınızın bakıma ihtiyacı olduğunu hissediyorsanız tavsiye ederim! :)

İki ürünü de indirimli olarak 7.90 TL'ye almıştım (Şampuan büyük boy, 700 mL).


1 yorum:

  1. Argan yağını bende kullanıyorum çok memnunum saçımı yumuşacık yapıyor güle güle kullan

    YanıtlaSil